درد سینه نشانه چیست؟ درد سینه یکی از مشکلات شایع در بین زنان می باشد. بر اساس علائم، درد سینه به دو دسته درد سینه دوره ایی و درد سینه غیر دوره ایی تقسیم بندی می شود. در مقاله پیش رو به درد سینه قبل پریود و درد سینه در دوران پریود، درد سینه قبل یائسگی و درد سینه بعد از یائسگی اشاره شده است. همچنین در این مقاله روش های تشخیص و درمان درد سینه ذکر شده است که با کمک متخصص زنان انجام می گیرد.

دروانا: 

 درد سینه نشانه چیست؟

درد سینه یا ماستالژی یک شکایت رایج در میان زنان است که می تواند شامل حساسیت پستان ها، درد شدید، سوزش یا سفتی در بافت پستان باشد. درد سینه ناشی از ماستالژی ممکن است ثابت باشد یا فقط گاهی رخ دهد. درد سینه می تواند خفیف یا شدید باشد و ممکن است فقط چند روز در ماه رخ دهد مانند درد سینه قبل از پریود. درد سینه، دردی طبیعی، ملایم و یا متوسط است که در هر دو سینه احساس می شود. مدت زمان درد سینه تقریبا یک هفته در هر ماه است. درد سینه در دوران بعد یائسگی شایع می باشد. اما درد سینه در زنان جوان متداول تر است. در اغلب موارد، درد سینه نشان دهنده یک وضعیت خوش خیم است و به ندرت نشان دهنده سرطان سینه می باشد. با این وجود، اگر درد سینه به مدت طولانی ادامه یابد باید توسط متخصص زنان ارزیابی شود.

علائم درد سینه

درد سینه به صورت دوره ای و غیر دوره ای طبقه بندی می شود. هر نوع درد سینه یا ماستالژی دارای ویژگی های متمایزی است.

درد سینه دوره ای

درد سینه غیر دوره ای

درد سینه در دوران قاعدگی

درد سینه غیر مرتبط با قاعدگی

احساس سنگینی، درد

احساس سوزش، درد و سفتی

اغلب همراه با ورم یا سفتی سینه

درد سینه دائمی یا متناوب

درد سینه دوره ایی روی هر دو سینه به خصوص قسمت های بالایی و بیرونی تاثیر می گذارد.

درد سینه غیر دوره ایی معمولا در یک ناحیه موضعی ایجاد شده اما ممکن است در سراسر پستان گسترش یابد.

درد سینه در دوران قاعدگی در طول دو هفته افزایش می یابد تا زمان شروع قاعدگی، پس از آن درد سینه کاهش می یابد.

درد سینه غیر دوره ایی به احتمال زیاد بعد از یائسگی، زنان را تحت تاثیر قرار می دهد.

درد سینه دوره ایی در دوران قبل از یائسگی معمولا در سنین 20 تا 30 سالگی شایع است و همچنین در زنانی که بیشتر از 40 سال دارند و در شروع یائسگی می باشند این نوع از درد سینه تجربه می شود.

 

 

علل درد سینه

گاهی اوقات ممکن است علت دقیق درد سینه شناسایی نگردد بعضی از علت های ایجاد درد سینه یا ماستالژی شامل موارد زیر است:

  • هورمونهای جنسی: درد سینه در دوران قاعدگی شایع می باشد. درد سینه در بارداری و یائسگی کاهش یافته یا از بین می رود.
  • ساختار سینه: درد سینه غیر دوره ایی اغلب ناشی از تغییراتی است که در کانالهای شیری یا غدد شیر ایجاد میشود این تغییر می تواند منجر به ایجاد کیست سینه شود. آسیب یا ضربه به سینه، جراحی قبلی سینه یا سایر عوامل ممکن است منجر به درد سینه شود. درد سینه ممکن است از خارج سینه شروع شود و به سمت بافت سینه کشیده شود به عنوان مثال درد سینه ممکن است در نواحی دیواره قفسه سینه، ماهیچه ها، مفاصل و یا قلب ایجاد شود.
  • عدم تعادل اسید چرب: عدم تعادل اسید های چرب در سلول ها بر حساسیت بافت سینه نسبت به هورمونهای در گردش تاثیر می گذارد و در نتیجه ممکن است درد سینه را به دنبال داشته باشد.
  • داروها: برخی داروهای هورمونی، از قبیل داروهای به کار رفته در درمان های ناباروری و داروهای ضد بارداری، ممکن است با درد سینه همراه باشد. همچنین حساسیت سینه ها ممکن است عارضه جانبی ناشی از درمان های هورمونی بعد از یائسگی باشد. درد سینه با برخی از داروهای ضد افسردگی ارتباط دارد، از جمله داروهای ضدافسردگی بازجذب سروتونین .(SSRI)  
  • اندازه سینه: زنان با سینه های بزرگ ممکن است درد سینه غیر دوره ایی داشته باشند. سینه های بزرگ ممکن است درد سینه غیر دوره ایی را به همراه داشته باشد. دردسینه ناشی از بزرگی سینه ها ممکن است درد گردن، شانه و کمر درد را به دنبال داشته باشد.
  • جراحی سینه: درد سینه می تواند ناشی از جراحی سینه و اسکار پس از آن، گاهی اوقات ممکن است بعد از جراحی سینه باقی بماند.

تشخیص درد سینه

آزمایشات که برای تشخیص درد سینه استفاده می شود عبارت است از:

 درمان درد سینه

برای بسیاری از زنان، درد سینه یا ماستالژی، در طول زمان برطرف خواهد شد و ممکن است نیاز به درمان وجود نداشته باشد.
در صورت نیاز، گزینه های درمان درد سینه عبارت است از:  

  • حذف علل زمینه ایی: در برخی موارد برای کاهش درد سینه، اقدامات ساده ایی مانند استفاده از لباس زیر یا سوتین راحت مناسب می باشد.
  • تجویز داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی موضعی(NSAID) : هنگام درد سینه شدید، ممکن است نیاز به استفاده از ترکیبات ضد درد موضعی (NSAID) وجود داشته باشد.
  • بررسی مصرف قرص ضد بارداری: اگر بیمار قرص ضدبارداری مصرف می کند ممکن است متخصص زنان توصیه به قطع مصرف دارو نماید و روش های ضد بارداری غیرهورمونی را برای بهبود درد سینه پیشنهاد دهد.
  • کاهش دوز هورمون درمانی یائسگی: ممکن است متخصص زنان دوز داروهای هورمونی جهت کنترل علائم یائسگی را کاهش دهد و یا هورمون درمانی را به طور کامل قطع کند تا به این ترتیب درد سینه کاهش یابد.
  • استفاده از داروهای خوراکی: دانازول تنها داروی تجویز شده توسط سازمان غذا و دارو برای درمان ماستالژی و درد سینه می باشد. با این حال، دانازول خطر عوارض جانبی شدید مانند آکنه، افزایش وزن و تغییر صدا را به دنبال دارد که سبب محدودیت استفاده از آن می شود. تاموکسیفن، برای درمان و پیشگیری سرطان سینه تجویز می شود. ممکن است در برخی موارد برای کنترل درد سینه توصیه شود، اما این دارو دارای عوارض جانبی بسیاری می باشد که ممکن است بیشتر از درد سینه مشکل ساز باشد.

 شیوه زندگی و درمان های خانگی درد سینه

درمان های خانگی و تغییر شیوه زندگی برای درد سینه عبارت است از:

  • استفاده از کمپرس های گرم و یا سرد بر روی سینه
  • پوشیدن سوتین مناسب و راحت
  • پوشیدن سوتین ورزشی مناسب در حین ورزش
  • ریلکس تراپی، کمک به کنترل درد سینه ناشی از اضطراب
  • محدود کردن مصرف کافئین
  • رعایت رژیم غذایی کم چربی و استفاده از کربوهیدراتهای پیچیده تر.
  • استفاده از یک مسکن ضد درد مانند استامینوفن و یا ایبوپروفن اما در این مورد با پزشک خود مشورت کنید زیرا استفاده طولانی مدت باعث مشکلات کبدی و عوارض جانبی دیگر می گردد.

 

دکتر فرشته بهرامی

دکتر فرشته بهرامی

جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی
سرکار خانم دكتر فرشته بهرامي جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز دارای بیش از 20 سال سابقه پزشکی می باشند.
 
تایید شده: توسط دکتر فرشته بهرامی
برگرفته از: وبسایت https://www.mayoclinic.org/

درباره دُروانا

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا)
وبسایت دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.
از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.
با دروانا همراه شوید.

موضوعات ویژه