درد لگن در ناحیه تحتانی شکم و ران ها ایجاد می شود. درد لگن می تواند ناگهانی و شدید و یا مزمن باشد. برای بررسی علت درد لگن در زنان مراجعه به متخصص زنان الزامی می باشد. در توضیح علت درد لگن حاد یا ناگهانی می توان به موارد زیر توجه داشت:
- علت درد لگن (کیست تخمدان): کیست تخمدان کیسه هایی پر از مایع می باشد که در تخمدان ایجاد شده و در صورت پیچیدگی یا پارگی ممکن است درد لگن را همراه داشته باشد.
- علت درد لگن (بیماری التهابی لگن): عفونت های باکتریایی در رحم، لوله های فالوپ یا تخمدان ها که در اثر بیماری کلامیدیا یا سوزاک ایجاد می شود درد لگن را به دنبال دارد. این عفونت ها با استفاده از آنتی بیوتیک قابل درمان می باشند.
- علت درد لگن (آپاندیسیت): آپاندیس ملتهب و دردناک سبب بروز درد در بخش پایینی شکم می گردد.
- علت درد لگن (پریتونیت): التهاب پریتونئوم لایه ای که در داخل شکم وجود دارد سبب بروز درد ناگهانی در شکم و لگن می شود که به درمان فوری نیاز خواهد داشت.
- علت درد لگن (عفونت مسیر ادراری): درد و سوزش حین ادرار کردن و یا نیاز مکرر به ادرار ممکن است همراه با درد لگن وجود داشته باشد.
- علت درد لگن (یبوست و یا اسپاسم روده ها): سندرم روده تحریک پذیر، انسداد روده و یا مصرف برخی داروها در ایجاد درد لگن دخالت دارد.
- علت درد لگن (آبسه لگنی): تجمع چرک و آلودگی بین رحم و واژن ممکن است در علت درد لگن دخیل باشد. این شرایط به درمان فوری نیاز خواهد داشت.
- علت درد لگن (آندومتریوز): آندومتریوز سبب انتشار لایه آندومتریوم به فضایی خارج از رحم (تخمدان ها یا لوله های فالوپ) می شود. آندومتریوز می تواند در علت درد لگن دخالت داشته باشد.
در توضیح علت درد لگن مزمن نیز دلایلی مانند آندومتریوز، بیماری التهابی لگن، کیست های تخمدانی و یا مشکلات گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر و اسهال دخالت دارد. علاوه بر این موارد سایر فاکتورهای دخیل در علت درد لگن مزمن عبارت است از:
- علت درد لگن (پرولپس رحم): در این شرایط ساختار رحم از محور نرمال خود خارج می شود و در نهایت درد لگن را به همراه دارد.
- علت درد لگن (آدنومیوز): آدنومیوز شرایطی است که در آن لایه آندومتر رحم به سمت لایه میومتر که دیواره ماهیچه ای رحم را تشکیل می دهد پیشروی می کند. در این شرایط احتمال وقوع درد لگن وجود خواهد داشت.
- علت درد لگن (فیبروم): فیبروم ها توده های غیر سرطانی هستند که در داخل یا اطراف رحم رشد می کنند. فیبروم در ایجاد درد لگن دخالت دارد اگر چه لزوما فیبروم سبب بروز درد نخواهد شد.
- علت درد لگن (بیماری مزمن کلیوی): التهاب بلند مدت مثانه از دیگر عوامل درد لگن می باشد.
- علت درد لگن (فتق): فتق زمانی ایجاد می شود که بخش داخل ارگان های بدنی به سمت ماهیچه ها و بافت های اطراف پیشروی کند. این شرایط ممکن است درد لگن را همراه داشته باشد.
- علت درد لگن (آسیب اعصاب در ناحیه لگنی): این عارضه سبب درد در لگن می گردد و اغلب به دنبال برخی حرکات تشدید نیز می شود.