یائسگی زودرس چیست؟
دلایل یائسگی زودرس چیست؟
چه کسانی در خطر یائسگی زودرس هستند؟
علائم یائسگی زودرس چیست؟
علائم یائسگی زودرس مانند یائسگی معمولی است:
- تغییرات خلقی
- خشکی واژن
- تغییرات شناختی
- گرگرفتگی
- کاهش میل جنسی
- اختلالات خواب
- قاعدگی های نامنظم، معمولا قبل از یائسگی اتفاق می افتد و می تواند سال های قبل از توقف قاعدگی آغاز شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با گرگرفتگی به مطلب زیر مراجعه نمایید:
چه تست های تشخیصی برای یائسگی زودرس وجود دارد؟
آیا درمانی برای یائسگی زودرس وجود دارد؟
- هورمون درمانی: یکی از راه های درمان یائسگی هورمون درمانی می باشد در این نوع درمان (استروژن درمانی یا HT و ET) به اشکال مختلفی اعم از اسپری ترانس درمال، ژل، کرم، قرص یا پچ وجود دارد. درمان هورمونی موضعی، برای مصارف درون واژینال در دسترس است. روش HT/ET یا هورمون درمانی، موثرترین راه برای کنترل علائمی مانند گرگرفتگی و خشکی واژن است. از آن جایی که این روش خطراتی به دنبال دارد (حمله قلبی، سکته، سرطان سینه)، متخصصین زنان توصیه می کنند از کمترین دوز موثر هورمون ها در کوتاه ترین زمان ممکن استفاده شود.
- جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مدت زمان و درمان گرگرفتگی به مطلب زیر مراجعه نمایید:
- قرص های ضد بارداری خوراکی: قرص های ضد بارداری از جمله داروهایی هستند که برای درمان یائسگی استفاده می شوند و استفاده از این دارو ها شکلی از هورمون درمانی است که به تخفیف علائم یائسگی کمک میکند.
- دارو های ضد افسردگی: مهار کننده های بازجذب انتخابی سروتونین (SSRIs) و داروهای مربوط به آن در 60% زنان در کنترل گرگرفتگی، موثر بوده است.
- لوبریکانت ها، کرم ها و ژل های واژینال غیر هورمونی می تواند در رفع خشکی واژن موثر باشد.
- تکنولوژی های کمک کننده به بارداری، مانند بارداری با استفاده از تخمک های اهدایی، برای خانم هایی که دچار یائسگی زودرس شده اند و قصد دارند باردار شوند، مناسب است.
عوارض ناشی از یائسگی زودرس چیست؟
خانم هایی که دچار یائسگی زودرس هستند، اگر بخواهند باردار شوند با مشکلات ناباروری رو به رو هستند. این امر می تواند با رنج های روحی و افسردگی همراه باشد.
با کاهش میزان استروژن، احتمال استئوپورز یا پوکی استخوان، افزایش می یابد. زنانی که دچار یائسگی زودرس می شوند، مدت زمان طولانی از عمرشان با سطح پایین استروژن می گذرد، در نتیجه احتمال کاهش تراکم استخوان در آن ها، افزایش می یابد. با مصرف مکمل های کلسیم و ویتامین دی هم چنین مصرف رژیم غذایی سرشار از کلسیم و انجام ورزش هایی مانند پیاده روی می توان این احتمال را کاهش داد. که برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه به قسمت تازه های سلامت بخش پوکی استخوان مراجعه نمایید تا اطلاعات کافی در رابطه با مکمل ها و بیماری پوکی استخوان بدست آورید.
چه پیش آگهی برای یائسگی زودرس وجود دارد؟
پیش آگهی برای خانم های مبتلا به یائسگی زودرس، به شرایط و علت بیماری مربوط است. اگر یائسگی زودرس به دلیل جراحی و یا درمان سرطان اتفاق بیافتد، پیش آگهی به دلایل پایه ای این درمان ها برمی گردد. خانم هایی که به دلایل تعریف نشده ای دچار نارسایی زودرس تخمدان می شوند، همانطور که در بالا ذکر شد در خطر پوکی استخوان قرار دارند. این افراد در معرض بیماری های قلبی عروقی نیز قرار دارند، اگر چه این احتمال هنوز به طور کامل، مورد بررسی و مطالعه قرار نگرفته است.دکتر پرویندخت حیدری
تایید شده: توسط دکتر پرویندخت حیدری
برگرفته از: وبسایت http://www.Medicinenet.com