پرسش و پاسخ اختصاصی سایت دروانا از دکتر غزال همتی جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی در رابطه با درمان گرگرفتگی و مدت زمان طبیعی گرگرفتگی پس از دوران یائسگی
دکتر غزال همتی
پرسش سایت دروانا:
خانمی 62 ساله که زمان آخرین پریود در سن 51 سالگی بوده است همچنان دچار گرگرفتگی می باشد.
- آیا مدت زمان گرگرفتگی بیش از 3 تا 5 سال غیر طبیعی است؟
- چه راهکار هایی برای بهبود و درمان گرگرفتگی در زنان پیشنهاد می کنید؟
پاسخ دکتر غزال همتی:
مدت زمان گرگرفتگی در زنان
دکتر غزال همتی در رابطه با مدت زمان گرگرفتکی معتقدند که:
بطور کلی مدت زمان گرگرفتگی حدود 5 سال پس از یائسگی ممکن است وجود داشته باشد اما مدت زمان بیشتر از 5 سال برای گرگرفتگی غیرطبیعی است و باید به دنبال علل دیگر گرگرفتگی گشت.
از جمله علل گرگرفتگی در زنان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پرکاری تیروئید می تواند باعث تپش قلب و گرگرفتگی گردد که باید درمان شود.
- مشکلات عصبی می توانند باعث گرگرفتگی شوند (که از جمله شایع ترین علل در صورت ادامه گرگرفتگی بعد از 5 سال محسوب می گردند).
درمان گرگرفتگی در زنان
نظر دکتر غزال همتی برای درمان گرگرفتگی به شرح زیر می باشد:
- برای درمان گرگرفتگی هورمون درمانی در حال حاضر به هیچ وجه توصیه نمی گردد ولی درمان با داروهای گیاهی که شامل امگا 3 و ویتامین E و غیره می باشند، می توانند در 5 سال اول گرگرفتگی کمک کننده باشند. این قبیل مکمل ها در بازار دارویی موجود می باشند.
- از نظر علمی ثابت شده است که ورزش به خصوص پیاده روی روزانه و منظم می تواند در بهبود گرگرفتگی دوران یائسگی بسیار موثر باشد.
- تقریبا اکثر خانم هایی که بیش از 5 سال دچار گرگرفتگی بعد از یائسگی هستند با مصرف داروهای آرامبخش (تحت نظر متخصص اعصاب و روان) بهبود یافته اند.
البته سن یائسگی در زنان بطور متوسط حدود 50 تا 51 سالگی است. درصورتیکه خانمی یائسگی زودرس داشته باشد، در حدود 40 سالگی یا کمتر این علائم آغاز می شوند. در صورت یائسگی زودرس جهت جلوگیری از عوارض یائسگی زودرس، برای این بیماران هورمون درمانی تا سن 50 سالگی توصیه می گردد. ولی در افرادی که در سن 45 سالگی و بالاتر یائسه شده اند، هورمون درمانی توصیه نمی شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با گرگرفتگی به مطلب زیر مراجعه نمایید: