دیابت بارداری بعد زایمان برطرف می شود. اما در مورد دیابت بارداری بعد زایمان باید به نکاتی توجه داشته باشیم. در این مقاله به دیابت بارداری بعد زایمان می پردازیم.

دروانا:

دیابت بارداری بعد زایمان درست بعد از تولد نوزاد بررسی می شود، به این منظور مقدار قند خون چک می شود. اغلب خانم ها مدت کوتاهی بعد زایمان قند خون نرمالی خواهند داشت. برای کنترل مجدد دیابت بارداری بعد زایمان درست شش هفته بعد از زایمان آزمایش خون انجام می شود تا مشخص شود آیا قند خون به محدوده نرمال بازگشته است یا خیر. این تست شبیه به تستی می باشد که برای تشخیص دیابت بارداری انجام می شود. بر اساس نتایج تست فرد در یکی از سه دسته زیر قرار می گیرد:

  • دیابت بارداری بعد زایمان (نرمال): در این شرایط باید هر سه سال یک بار احتمال دیابت را بررسی کنید.
  • دیابت بارداری بعد زایمان (اختلال در تولرانس گلوکز): در این شرایط باید احتمال دیابت به طور سالانه چک شود. برای کاهش احتمال ابتلا به دیابت باید با پزشک متخصص خود در ارتباط باشید.
  • دیابت بارداری بعد زایمان (ابتلا به دیابت): در این شرایط باید برای تدوین برنامه درمان دیابت با متخصص غدد خود مرتبط باشید.

با تجربه دیابت بارداری بعد زایمان، نتایج تست ها احتمال ابتلا به دیابت را در آینده ارزیابی می کند. خانم هایی که به دیابت بارداری مبتلا هستند 40 درصد بیشتر از خانم های معمولی در خطر ابتلا به دیابت نوع دو در آینده قرار دارند. با تجربه دیابت بارداری بعد زایمان چک کردن دیابت بسیار اهمیت دارد زیرا دیابت نوع دو علائم چندانی ندارد. تنها راه برای اطمینان از ابتلا به دیابت نوع دو انجام آزمایش خون می باشد که نشان می دهد مقدار قند خون شما بیش از حد نرمال می باشد یا خیر. اگر با تجربه دیابت بارداری بعد زایمان علائم زیر را تجربه می کنید فورا با متخصص خود تماس حاصل فرمایید:

  • احساس تشنگی مکرر
  • ادرار کردن بیش از حد معمول
  • احساس خستگی مداوم
  • از دست دادن سریع وزن بدون آنکه دلیلی برای آن وجود داشته باشد

داشتن یک یا چند مورد از این علائم به معنی ابتلا به دیابت نوع دو نمی باشد اما در این شرایط توصیه می شود برای اطمینان آزمایش خون انجام شود. تشخیص به موقع دیابت نوع دو می تواند در پیشگیری از بروز عوارضی مانند بیماری های قلبی، آسیب به چشم، کلیه ها و یا اعصاب موثر باشد.

دیابت بارداری بعد زایمان: شیردهی

دیابت بارداری بعد زایمان مانع از شیردهی نخواهد شد. شیردهی منافع زیادی برای نوزاد در پی دارد و سبب ایجاد تعادل در مواد مغذی همچنین ایمنی نسبت به برخی بیماری ها در نوزاد می گردد. شیردهی به دنبال تجربه دیابت بارداری بعد زایمان سبب می شود مادر کالری اضافی ناشی از ذخایر بارداری را از دست دهد و به این ترتیب در کاهش وزن موثر می باشد. بنابراین شیردهی به دنبال تجربه دیابت بارداری بعد زایمان سبب می شود احتمال ابتلا به دیابت در آینده کاهش یابد. خیلی از خانم ها با تجربه دیابت بارداری بعد زایمان و شیردهی بهبودی را در میزان قند خون ناشتای خود احساس می کنند و به این ترتیب متوسط قند خون در مقایسه با زمان زایمان کاهش می یابد.

با تجربه دیابت بارداری بعد زایمان می توانید زندگی نرمالی داشته باشید اما در موارد زیر احتمال ابتلا به دیابت نوع دو در فرد افزایش می یابد:

  • ابتلا به دیابت بارداری قبل از هفته 24 بارداری
  • اگر در طول بارداری مقدار قند خون به طور پایداری بالا باشد
  • اگر قند خون بعد از تولد نوزاد بیش از حد متوسط باشد
  • اگر فرد در دسته بیمارانی باشد که دچار اختلال در تولرانس گلوکز شده باشد
  • اگر فرد دچار چاقی باشد
  • سابقه ابتلا به دیابت در خانواده وجود داشته باشد
  • در سایر بارداری های خود دچار دیابت بارداری شوید
برگرفته از: وبسایت https://www.nichd.nih.gov

درباره دُروانا

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا)
وبسایت دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.
از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.
با دروانا همراه شوید.

موضوعات ویژه