برخی باکتری ها در واژن یافت شده است که می توانند ریسک ابتلا به بیماری مقاربتی به نام کلامیدیا را در خانم ها افزایش دهد.
این یافته جدید در اثر تحقیق مشاهده ای در هلند به دست آمده است.
محقین اجزای باکتری های واژن را در 122 داوطلب خانم جوان و سالم در بازه سنی 16 تا 29 سال بررسی کردند. در این مطالعه با استفاده از سواب از واژن نمونه برداری گردید. یک سال بعد خانم ها دوباره مورد معاینه قرار گرفتند و نتایج 61 نفر برای بیماری کلامیدیا مثبت بود. محققین اطلاعات آماری اجتماعی خانم ها را مورد توجه قرار دادند و از آن ها در مورد رفتارهای جنسی پرسیدند. این نتایج با گروه شاهدی از خانم ها مقایسه گردید که به لحاظ سنی و ویژگی های نژادی شبیه به گروه مورد مطالعه بودند.
این تحقیق به صورت آن لاین در تاریخ 25 سپتامبر در ژورنال عفونت های مقاربتی جنسی منتشر شد و نشان داد خانم هایی که مقدار بیشتری از یک سویه خاص لاکتوباسیلوس را در واژن خود داشتند بیشتر به کلامیدیا آلوده شده بودند.
بنا به گفته محققین این یافته ها اثبات نکرد که عدم تعادل باکتری های واژن سبب بروز عفونت شده است و برای توضیح این ارتباط به انجام تحقیقات بیشتری نیاز داریم.
کلامیدیا شایع ترین بیماری مقاربتی جنسی در جوامع توسعه یافته می باشد. خیلی از افراد مبتلا به کلامیدیا علائم بالینی ندارند. اما اگر کلامیدیا درمان نشده باقی بماند می تواند ریسک انتقال اچ آی وی را افزایش دهد و پیامدهای زیاد از جمله ناباروری، بیماری التهابی لگن و بارداری اکتوپیک را به دنبال داشته باشد.