1- آندومتریوز چیست؟
آندومتریوز زمانی اتفاق می افتد که بافت نرمال درون رحم در سایر قسمت های بدن رشد می کند، ممکن است این بافت به تخمدان ها، لوله های فالوپ، بخش بیرونی رحم، روده و سایر قسمت های درونی دیگر وارد شود. با تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی، این بافت تجزیه شده و سبب دردی می شود که علت آن چسبندگی ناشی از این بافت های زائد و جراحت بافت است. بیش از 5.5 میلیون خانم آمریکایی علائم آندومتریوز را دارند.2- علائم آندومتریوز
درد مربوط به پیش از قاعدگی یا در دوران قاعدگی و بعد از آن یکی از علائم رایج این بیماری می باشد. برای برخی زنان، این درد ممکن است بسیار فرسایشی باشد و ممکن است در طول رابطه جنسی یا بعد از آن یا به هنگام حرکت روده و دفع ادرار نیز اتفاق بیافتد. برخی اوقات ممکن است دردهایی درناحیه لگن و کمر نیز به وجود بیاید. هم چنین ممکن است زنان مبتلا به آندومترویوز علائم بسیار خفیفی را داشته باشند. علائم ممکن است بستگی به موقعیت رشد این توده ها داشته باشد.3- گرفتگی شدید یا آندومتریوز؟
بیشتر زنان در دوران قاعدگی خود درد خفیفی دارند که ممکن است با مصرف مسکن های OTC تسکین یابد. اما اگر این درد بیش از دو روز طول کشید و شما را از انجام فعالیت های نرمال بازداشت یا همچنان بعد از دوران قاعدگی شما ادامه داشت، به پزشک مراجعه نمایید.4- آندومتریوز و ناباروری
برخی اوقات نخستین و تنها ترین نشانه آندومتریوز، ناباروری است. ناباروری حدود یک سوم زنان مبتلا به آندومتریوز را تحت تاثیر قرار داده است که دلیل آن هنوز کاملا شناخته نشده است. ممکن است جراحت بافتی دلیل این ناباروری باشد. اخبار خوبی در دست است که نشان می دهد درمان هایی وجود دارد که می تواند برای غلبه بر این مشکل موثر باشد وبه جزء درمان ناباروری می تواند برخی از علائم آندو.متریوز را تخفیف دهد.5- آندومتریوز یا فیبروئید؟
آندومتریوز یکی از دلایل دردهای شدیدی است که به هنگام قاعدگی رخ می دهد، اما این درد می تواند دلایل دیگری داشته باشد، به عنوان مثال فیبروئید ها نیز می توانند منجر به ایجاد چنین دردهایی شوند، فیبروئیدها رشد غیر سرطانی بافت های ماهیچه رحم است. فیبروئید های می تواند منجر به کرامپ ها و خونریزی های شدید در دوران قاعدگی شود. دردهای ناشی از فیبروئید ها و آندومتریوز در دروان غیر از قاعدگی نیز می تواند به اوج برسد.6- دلایل آندومتریوز چیست؟
پزشکان دقیقا نمی دانند که چرا رشد بافت های آندومتریال به خارج از رحم کشیده می شود، اما چندین نظریه در این رابطه وجود دارد. وراثت نقش مهمی در این زمینه دارد، و برخی از سلول های آندومتر می تواند در دوران تولد نیز وجود داشته باشد. تئوری دیگر مطرح می کند که خون قاعدگی که محتوی سلول های آندومتر است به جای خروج از بدن، از طریق لوله های فالوپ وارد حفره لگنی می شود. تصور بر این است که این سلول ها به ارگان ها متصل شده و رشد خود را حفظ می کند. این سلول ها می توانند از راه های دیگری به حفره لگن وارد شود از جمله در طول زایمان C-section ( سزارین). یک سیستم ایمنی معیوب ممکن است نتواند سلولهایی را که اشتباها جایگیری شده اند را از بین ببرد. سلول های قهوه ای رنگی که دراین جا می بینید سلولهای آندومتر هستند که از رشد غیر نرمال در تخمدان به دست آمده اند.7- چه کسانی در خطر هستند؟
شرایط آندومتریوز در زنانی شایع است که:- در دهه های 30 و 40 زندگی خود هستند.
- زنانی که فرزندی ندارند.
- دوران قاعدگی آن ها بیش از 7 روز طول می کشد.
- چرخه ای کوتاهتر از 28 روز دارند.
- قاعدگی آن ها قبل از 12 سالگی آغاز می شود.
- مادر یا خواهری دارند که مبتلا به آندومتریوز می باشد.
برگرفته از: وبسایت http://www.Webmd.com