پاپ اسمیر چگونه انجام میشود؟ شرایط انجام تست پاپ اسمیر چیست؟ زمان انجام تست پاپ اسمیر چه موقع است؟ اگر تست پاپ اسمیر مثبت باشد، اقدامات بعدی چه خواهد بود؟

دروانا: 

 پاپ اسمیر چگونه انجام میشود؟

تست پاپ اسمیر و تست اچ پی وی از جمله غربالگری های رایج برای پیشگیری از سرطان دهانه رحم می باشد. واژه غربالگری به این معنا است که قبل از وقوع بیماری از بروز آن پیشگیری کنیم. همه زنان حتی بدون وجود علائم بالینی به انجام پاپ اسمیر و تست اچ پی وی نیاز دارند. انجام پاپ اسمیر به مشخص شدن تغییرات سلولی در دهانه رحم کمک می کند. به این ترتیب بر اساس نتیجه تست پاپ اسمیر می توانید مراقبت های لازم را دریافت کنید.

تست پاپ اسمیر تغییرات سلولی را نشان می دهد که ممکن است به سرطان دهانه رحم منتج گردد. با استفاده از پاپ اسمیر امکان تشخیص سلول های سرطان دهانه رحم نیز وجود دارد. در برخی موارد با انجام پاپ اسمیر برخی عفونت ها یا التهابات غیر سرطانی نیز مشخص می گردد. تست اچ پی وی یا ویروس پاپیلومای انسانی نیز به یافتن نوع عفونت ویروسی که می تواند به سرطان منجر شود کمک می کند. انجام تست اچ پی وی و تست پاپ اسمیر به صورت همزمان شما را در دریافت نتایج مطمئن تر خواهد ساخت. دراین مقاله سعی داریم به چگونگی انجام پاپ اسمیر و تفسیر نتایج تست پاپ اسمیر بپردازیم. علاوه بر این شما می توانید دغدغه هایی مانند زمان انجام تست پاپ اسمیر، شرایط انجام تست پاپ اسمیر و اینکه پاپ اسمیر چگونه انجام میشود را با متخصص زنان خود مطرح کنید.

پاپ اسمیر چگونه انجام میشود؟

برای انجام پاپ اسمیر ابتدا معاینه لگن انجام می شود. به منظور انجام معاینه لگن شما روی تخت دراز کشیده و پاهای خود را روی رکاب هایی قرار می دهید. پزشک به آرامی واژن شما را با استفاد از اسپکولوم باز کرده و دهانه واژن را معاینه می کند. سپس با استفاده از برسی نازک یا اسپاتول نمونه ای از سلول های دهانه واژن را برداشته می شود. این نمونه برای بررسی ناهنجاری های سلول های دهانه رحم به آزمایشگاه فرستاده می شود. علاوه بر این وجود ویروس اچ پی وی نیز در نمونه بررسی می گردد.

زمان انجام تست پاپ اسمیر و شرایط انجام تست پاپ اسمیر

 پاپ اسمیر چند وقت یکبار  باید انجام شود؟ در پاسخ به این پرسش باید به نکاتی توجه داشت. زمان انجام تست پاپ اسمیر 21 سالگی می باشد. پیش از این سن انجام پاپ اسمیر توصیه نمی شود. زمان انجام تست پاپ اسمیر در خانم هایی که بین 21 تا 29 سال قرار دارند هر سه سال یک بار می باشد. انجام تست اچ پی وی در این دوران توصیه نمی شود. زمان انجام تست پاپ اسمیر در خانم های 30 تا 65 ساله هر 5 سال یک بار توام با انجام تست اچ پی وی می باشد. اگر تنها تست پاپ اسمیر انجام شود باید هر سه سال یک بار آن را تکرار نمود. تشخیص زمان انجام تست پاپ اسمیر و شرایط انجام تست پاپ اسمیر در سنین بالای 65 سال به نظر متخصص وابسته خواهد بود.

نتایج تست پاپ اسمیر

نتایج تست پاپ اسیر در سه دسته زیر قرار می گیرد:

  • نتایج نرمال: در صورت نرمال بودن نتایج تست پاپ اسمیر تکرار پاپ اسمیر بعدی به 3 تا 5 سال آینده موکول می شود.
  • عدم نتایج راضی کننده در تست پاپ اسمیر: در این شرایط انجام پاپ اسمیر دیگری توصیه خواهد شد.
  • پاپ اسمیر غیر طبیعی: در صورت مشخص شدن نتایج پاپ اسمیر غیر طبیعی انجام آزمایشات بیشتر توصیه می شود تا احتمال دیسپلازی، نئوپلازی و یا پیش سرطانی بودن بررسی گردد. این اصطلاحات اشاره به سلول های غیر نرمالی دارند که هنوز سرطانی نشده اند. اگر تست پاپ اسمیر مثبت باشد بدان معنی است که تغییرات سلولی غیر نرمالی در نمونه مشاهده شده است.

اگر تست پاپ اسمیر مثبت باشد، حالت های زیر تعریف می گردد:

  • ASC-US: Atypical Squamous Cells of Undetermined Significance (سلول های سنگفرشی آتاپیکال با اهمیت نامشخص). این نتیجه در بین نتایج پاپ اسمیر غیر طبیعی بسیار شایع می باشد و بدان معنا است که این سلول ها کاملا نرمال نیستند اما مشخص نیست این تغییرات غیرنرمال ناشی از عفونت اچ پی وی بوده است یا خیر. عفونت هایی مانند عفونت های قارچی، پولیپ، کیست ها و تغییرات هورمونی دوران بارداری و یائسگی نیز منجر به ایجاد چنین تغییراتی خواهد شد. در این شرایط معمولا تست اچ پی وی انجام شده و یا پاپ اسمیر در طول 12 ماه آینده تکرار می شود.
  • AGC: Atypical Glandular Cells (سلول های آتاپیکال گرانولار). این تغییرات سلولی به دست آمده در پاپ اسمیر به این معنا می باشد که سلول های گرانولاری در نمونه مشخص شده است که نرمال به نظر نمی رسند. در این شرایط انجام تست های بیشتری توصیه می شود. انجام کولپوسکوپی و بیوپسی معمولا مورد توجه قرار داده خواهد شد.
  • LSIL: Low-Grade Squamous Intraepithelial Lesions (ضایعات اینترااپیتلیال سنگفرشی با درجه پایین). این ضایعات معمولا با نام دیسپلازی خفیف یا میلد مشخص می شود، بنابراین اصطلاح میلد در پاپ اسمیر به این ضایعات اشاره دارد. این یافته به این معنا می باشد که تغییراتی با درجات اندک در نمونه مشاهده شده است. این تغییرات معمولا در اثر عفونت اچ پی وی ایجاد می شود. این تغییرات به طور خود به خود از بین می رود اما برای یافتن اینکه آیا تغییرات شدیدتری وجود دارد به انجام تست بیشتر نیاز داریم. در این شرایط نیز انجام کولپوسکوپی و بیوپسی توصیه می شود.
  • ASC-H: Atypical Squamous Cells, Cannot Exclude HSIL (سلول های سنگفرشی آتاپیکال، در این شرایط نمی توان احتمال HSIL را کنار گذاشت). این تغییرات بدان معنا است که سلول های غیرنرمال سنگفرشی مشخص گردیده است که ممکن است نشان دهنده ضایعات اینترااپیتلیال سنگفرشی با درجه بالا یا HSIL باشد. در این شرایط نیز انجام کولپوسکوپی و بیوپسی توصیه می شود.
  • HSIL: High-Grade Squamous Intraepithelial Lesions (ضایعات اینترااپیتلیال سنگفرشی با درجه بالا). اصطلاح moderate در پاپ اسمیر نشان دهنده وجود چنین تغییراتی می باشد که اغلب حاکی از دیسپلازی متوسط تا شدید است. این تغییرات ناشی از اچ پی وی می باشد و ممکن است در صورت عدم درمان به سرطان دهانه رحم تبدیل شود. در این شرایط نیز انجام کولپوسکوپی و بیوپسی توصیه می شود.
  • AIS: Adenocarcinoma In Situ (آدنوکارسینومای در جا). این تغییرات حاکی از ضایعات پیشرفته است که در بافت گرانولار دهانه رحم مشخص گردیده است. این ضایعات در صورت عدم درمان ممکن است سرطانی شوند.
  • Cervical Cancer Cells: سلول های سرطانی دهانه رحم (کارسینومای سلول سنگفرشی یا آدنوکارسینوما). در برخی موارد نتایج تست پاپ اسمیر حاکی از وجود سرطان دهانه رحم می باشد. اگر خانم ها تست پاپ اسمیر را در بازه های زمانی منظم انجام دهند احتمال به دست آمد چنین نتیجه ای بسیار نادر می باشد. در این شرایط نیز انجام کولپوسکوپی و بیوپسی از اقدامات بعدی محسوب می شود.
برگرفته از: وبسایت https://www.cancer.gov

درباره دُروانا

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا)
وبسایت دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.
از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.
با دروانا همراه شوید.

موضوعات ویژه