قرص های کاشتنی ضد بارداری
ایمپلنت ضد بارداری یا ایمپلنت های کنتراسپتیو که با نام کپسول کاشتنی ضد بارداری شناخته می شوند، روش هایی برای پیشگیری طولانی مدت از بارداری هستند که توسط خانم ها مورد مصرف قرار دارند. ایمپلنت ضد بارداری یا کپسول کاشتنی ضد بارداری یک میله پلاستیکی منعطف می باشد که زیر پوست در بالای بازو کار گذاشته می شود. ایمپلنت ضد بارداری دوز پایداری از هورمون ها را آزاد می کند تا سبب ضخیم تر شدن مایع مخاطی دهانه رحم و نازک شدن دیواره داخلی رحم (اندومتریوم) شود. ایمپلنت ضد بارداری سبب مهار تخمک گذاری می شود.
دلایل استفاده از ایمپلنت ضد بارداری یا کپسول کاشتنی ضد بارداری
ایمپلنت ضد بارداری یا کپسول کاشتنی ضد بارداری روش موثر و طولانی مدتی برای پیشگیری از بارداری ارائه می دهد. مزایای استفاده از ایمپلنت ضد بارداری عبارت است از:
- برداشتن راحت ایمپلنت ضد بارداری در صورت لزوم و بازگشت سریع قدرت باروری
- پیشگیری مطمئن از بارداری و عدم اختلال در نزدیکی جنسی
- قرص های کاشتنی ضد بارداری فاقد استروژن می باشند
به خاطر داشته باشید که استفاده از ایمپلنت ضد بارداری یا کپسول کاشتنی ضد بارداری به همه افراد توصیه نمی شود. در شرایط زیر استفاده از ایمپلنت ضد بارداری مناسب نمی باشد:
- آلرژی به ترکیبات ایمپلنت ضد بارداری
- سابقه ابتلا به لکه های خونی، حمله قلبی یا سکته
- داشتن تومور کبدی یا ابتلا به بیماری های کبدی
- ابتلا به سرطان سینه و یا سابقه ابتلا به سرطان سینه
- خونریزی های غیر طبیعی با دلایل نامشخص در ناحیه ژنیتال
در صورتی که سابقه ابتلا به لخته خون در پاها یا ریه های شما وجود دارد، قبل استفاده از ایمپلنت ضد بارداری پزشک متخصص زنان خود را در جریان قرار دهید. علاوه بر این در صورت وجود سابقه بیماری های زیر قبل استفاده از ایمپلنت ضد بارداری پزشک را در جریان قرار دهید:
- سابقه آلرژی به داروهای بیهوشی
- افسردگی
- بیماری های صفراوی
- فشار خون بالا
- کلسترول با تری گلیسرید بالا
- تشنج یا صرع
استفاده از کپسول کاشتنی ضد بارداری در خانم های دارای اضافه وزن ممنوعیتی ندارد. اما در خانم هایی که شاخص توده بدنی آن ها بالای 30 می باشد ممکن است کپسول کاشتنی ضد بارداری چندان موثر عمل نکند.
برخی محصولات گیاهی می تواند مقدار پروژستین در خون را کاهش دهد. این ترکیبات گیاهی ممکن است اثربخشی کپسول کاشتنی ضد بارداری یا ایمپلنت ضد بارداری را کاهش دهند. داروهای ضد صرع، برخی خواب آورها و برخی داروهای ضد اچ آی وی نیز ممکن است با اثر بخشی ایمپلنت ضد بارداری در تداخل باشند. اگر چنین داروهایی استفاده می کنید برای مصرف ایمپلنت ضد بارداری با پزشک متخصص زنان مشورت کنید.
عوارض کپسول های کاشتنی ضد بارداری
به خاطر داشته باشید استفاده از قرص های کاشتنی ضد بارداری شما را علیه ابتلا به بیماری های مقاربتی در امان نمی دارد. دقت قرص های کاشتنی ضد بارداری در پیشگیری از بارداری بسیار بالا است. به طوریکه کمتر از یک نفر از هر 100 خانم مصرف کننده ایمپلنت ضد بارداری در سال باردار می شوند. اگر با وجود ایمپلنت ضد بارداری، باردار شوید در آن صورت احتمال بارداری خارج رحمی در شما وجود دارد. اما از آنجاییکه احتمال بارداری با مصرف قرص های کاشتنی ضد بارداری اندک است، احتمال ایجاد بارداری خارج رحمی نیز به همین نسبت بسیار کم خواهد بود.
عوارض کپسولهای کاشتنی ضد بارداری عبارت است از:
- کمر درد یا درد در ناحیه زیر شکم
- افزایش ریسک ابتلا به کیست های خوش خیم تخمدانی
- تغییر در الگوی خونریزی واژینال از جمله بروز آمنوره
- کاهش میل جنسی
- گیجی
- سردرد
- مقاومت خفیف نسبت به انسولین
- تغییرات خلقی و افسردگی
- تهوع و شکم درد
- احتمال بروز تداخل با سایر داروهای مصرفی
- التهاب یا خشکی واژن
- اضافه وزن
برداشت کپسول کاشتنی ضد بارداری یا ایمپلنت ضد بارداری توسط پزشک متخصص زنان و با تزریق بیهوشی موضعی در بازو، درست زیر ایمپلنت صورت می گیرد. سپس پزشک ایمپلنت دیگری را کار خواهد گذاشت و محل برش را با استفاده از بانداژ فشار می بندد.