استفراغ در کودکان نشانه چیست؟
استفراغ روند رفلاکس بسیار هماهنگی است که ممکن است قبل از آن افزایش ترشح بزاق وجود داشته باشد و با آغ زدن غیرعادی همراه باشد. استفراغ در سنین مختلف مطرح کننده مشکلات متفاوتی است. در شیرخواران می تواند نشانه رفلاکس گوارشی، عفونت های سیستمیک، سندرم سیاه سرفه و عفونت گوش میانی باشد.
در سنین کودکی استفراغ می تواند نشانه ای از عفونت حاد روده ای، عفونت های سیستمیک، مسمومیت غذایی و دارویی، رفلاکس گوارشی، سینوزیت، انسداد دستگاه گوارشی و سیاه سرفه باشد.
روش های جلوگیری از استفراغ کودکان کدامند؟
از آنجاییکه استفراغ با کم کردن آب بدن کودک شما به سرعت باعث بی حالی وی می شود، لذا در صورت بروز استفراغ در اولین فرصت به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا پس از معاینه اولیه و تعیین علت استفراغ، درمان های لازم جهت کودک شما شروع شود و از استفراغ جلوگیری به عمل آید.
تغذیه بعد از استفراغ در کودکان به چه صورت باید باشد؟
استفراغ باعث کم شدن آب بدن و به اصطلاح دهیدره شدن کودک می شود. لذا دادن مایعات مناسب جهت پیشگیری از این حالت اهمیت دارد. بهترین کار در این حالت دادن مایعات مناسب با حجم کم و به دفعات زیاد است. می توانید از محلول های ORS (سرم خوراکی) نیز برای این منظور استفاده کرد. در صورت تحمل کودک می توانید غذاهای جامد را نیز به رژیم غذایی کودک اضافه کنید؛ ولی کودک را مجبور به غذا خوردن نکنید. غذاهایی مانند برنج، گندم، سیب زمینی، نان، گوشت بدون چربی، مرغ و ماست در صورت تحمل کودک مناسب است.
درمان اسهال و استفراغ در کودکان چگونه است؟
درمان اصلی اسهال و استفراغ شامل مایع درمانی می باشد که می تواند به صورت دادن ORS (سرم خوراکی) یا در صورت تحمل نکردن به صورت مایعات داخلی وریدی (سرم) باشد. داروهای استفراغ در صورت صلاحدید پزشک به صورت خوراکی و یا تزریقی جهت کنترل استفراغ تجویز می شود. مکمل های حاوی زینک و ترکیبات پروبیوتیکی می تواند در درمان اسهال موثر باشد. در نهایت پزشک پس از معاینه و تعیین علت زمینه ای اسهال و استفراغ ممکن است درمان های دیگری مانند آنتی بیوتیک ها را نیز جهت رفع مشکل تجویز نماید.