ماساژ کودک راهی برای کمک به رشد و پروش کودک و وقت گذراندن با او است. ماساژ کودک بلافاصله بعد از غذا خوردن ممکن است موجب استفراغ کودک شود بنابراین حداقل 45 دقیقه بعد از غذا خوردن برای ماساژ کودک اقدام کنید. همچنین برای ماساژ کودک توجه خاصی به حالت و وضعیت کودک داشته باشید. برای ماساژ کودک با روغن بهتر است ار روغن خوراکی و بدون بو استفاده کنید.

 

دروانا:

 ماساژ کودک

ماساژ کودک راهی برای کمک به رشد و پروش کودک و وقت گذراندن با او است. در ادامه به بررسی فواید ماساژ کودک و نحوه انجام آن می پردازیم.

فواید ماساژ کودک چیست؟

محققین معتقدند که ماساژ کودک فواید گوناگونی برای سلامتی او دارد و برای مثال این کار ممکن است:

  • ارتباط میان شما و کودکتان را تقویت کند.
  • به خواب و آرامش کودک کمک کند.
  • تاثیرات مثبتی بر روی هورمون های نوزاد که استرس را کنترل می کنند، داشته باشد.
  • کاهش گریه کردن کودک

برخی از مطالعات نیز نشان می دهند که ماساژ کودک با فشار متوسط رشد کودکان نارس را ارتقا می بخشد؛ با این حال به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

بهترین زمان ماساژ کودک چه زمانی است؟

ماساژ کودک بلافاصله بعد از غذا خوردن ممکن است موجب استفراغ کودک شود بنابراین حداقل 45 دقیقه بعد از غذا خوردن برای این کار اقدام کنید. همچنین برای ماساژ کودک توجه خاصی به حالت و وضعیت کودک داشته باشید. اگر کودک نگاه خیره دارد و به نظر آرام و راضی می آید، می تواند از ماساژ لذت ببرد. اگر کودک سر خود را برمی گردارند و یا بازوهای خود را سفت می کند، هم اکنون زمان مناسبی برای ماساژ کودک نیست.

زمانی که ماساژ کودک را آغاز می کنید، زمان و میزان ماساژ دادن به شما بستگی دارد. شما ممکن است نوزاد تازه متولد شده را یک بار در روز ماساژ دهید. کودک نو پا ممکن است از ماساژ شبانه لذت ببرد و خواب راحت تری داشته باشد.

روش ماساژ کودک چگونه است؟

ماساژ کودک به آمادگی و توجه به برخی تکنیک های پایه ای نیاز دارد. برای شروع به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • محیط آرامی را فراهم کنید: در صورت امکان، ماساژ کودک را در محیط خانه یا بیرون از خانه در فضایی آرام و گرم انجام دهید. زیورآلات خود را خارج کنید. رو زمین یا تختخواب بنشینید و یا مقابل کودک بایستید و کودک را بر روی یک حوله یا پتو قرار دهید. برای ماساژ کودک، او را به پشت بخوابانید تا بتوانید تماس چشمی برقرار کنید. همچنان که لباس های او را در می آورید به او بگویید که وقت ماساژ است.
  • لمس کنترل شده داشته باشید: زمانی که برای اولین با کودک را ماساژ می دهید، لمس ملایمی روی بدن کودک داشته باشید. کودک را قلقلک ندهید؛ زیرا ممکن است برای او آزار دهنده باشد. همچنان که کودک بزرگتر می شود، از لمس های محکم تری برای ماساژ او استفاده کنید.
  • تمام قسمت های بدن نوزاد را به آرامی لمس کرده و بمالید: شما ممکن است کودک را بر روی شکم بخوابانید و برای ماساژ هر قسمت از بدن کودک مانند سر، گردن، شانه ها، پشت، دور کمر، ران ها، پاها و دست ها یک دقیقه زمان صرف کنید. سپس کودک را به پشت بخوابانید و یک دقیقه زمان برای ماساژ هر یک از ساق پاها و بازوها و سپس هر دو با هم، صرف کنید. در نهایت، تمام حرکات مالشی در ماساژ کودک را برای پنج دقیقه دیگر تکرار کنید.
  • به کودک آرامش بدهید: در طول ماساژ، با او صحبت کنید. شاید بهتر باشد داستانی برای او تعریف کنید. شما می توانید اسم کودک را در طول ماساژ تکرار کنید.
  • به پاسخ های کودک توجه کنید: اگر کودک بازوهای خود را تکان می دهد و خوشحال به نظر می رسد، بدین معنی است که لذت می برد و شما می توانید به ماساژ کودک ادامه دهید. اگر کودک سر خود را برمی گرداند و یا به ناراضی به نظر می رسد، ماساژ کودک را متوقف کرده و به زمان دیگری موکول کنید.

آیا باید از روغن در ماساژ کودک استفاده کرد؟

برخی از والدین به منظور کاهش اصطکاک بین دست ها و پوست کودک، ماساژ کودک با روغن را انتخاب می کنند در حالی که برخی دیگر در ماساژ کودک با روغن را ترجیح نمی دهند. برای ماساژ کودک بهتر است از روغن خوراکی و بدون بو استفاده کنید، زیرا ممکن است مقداری از آن حین ماساژ وارد دهان کودک شود. اگر پوست کودک شما حساس است و یا دچار آلرژی می شود، ابتدا روغن را بر روی قسمت کوچکی از پوست کودک تست کرده و واکنش آن را ببینید.

آیا ماساژ کودک برای کودکانی که مشکلات سلامتی دارند مفید است؟

اگر کودک شما مشکلاتی در سلامتی خود داشته باشد، قبل از انجام ماساژ با متخصص اطفال مشورت کنید. پزشک شما در مورد ماساژ کودک مبتلا راهنمایی می کند. متخصص اطفال ممکن است شما را به متخصص ماساژ کودک یا متخصصی معرفی می کند که تکنیک های خاصی را برای ماساژ کودک به شما آموزش می دهد.

عادت کردن شما و کودک به ماساژ به زمان نیاز دارد. صبور باشید. با چند بار تمرین، ماساژ کودک به راهی برای آرامش کودک و برقراری ارتباط میان شما تبدیل خواهد شد.

برگرفته از: وبسایت https://www.mayoclinic.org

 
برچسب‌ها

درباره دُروانا

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا)
وبسایت دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.
از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.
با دروانا همراه شوید.

موضوعات ویژه