یافته های جدید نشان می دهد خانم هایی که به اضافه وزن یا چاقی در طول بارداری دچارند ممکن است در خطر داشتن فرزندانی قرار داشته باشند که به فلج مغزی مبتلا هستند.

محققین اطلاعات به دست آمده از بیش از یک میلیون کودک متولد شده از خانم های سوئدی را دنبال کردند و دوره پیگیری تقریبا هشت سال بود.

دکتر ادواردو ویلامور متخصص اپیدمیولوژی از دانشگاه میشیگان در آن آربور عنوان کرد ریسک کلی فلج مغزی دو مورد در هر 1000 نوزاد متولد شده است. خانم هایی که به فرم های شدید چاقی در دوران بارداری دچارند و دوره بارداری کاملی دارند، فرزندان آنها دو برابر در خطر بروز فلج مغزی قرار دارند.

بعلاوه او متذکر شد این شیوع فلج مغزی در کودکان غیر نارس افزایش یافته است.

به هر حال دکتر ویلامور تاکید کرد این یافته ها تنها وجود یک ارتباط را بین وزن در دوران بارداری و ریسک فلج مغزی نشان می داد و به این معنی نیست که چاقی مادر در دوران بارداری منجر به بروز این شرایط می گردد.

ویلامور افزود اگرچه تاثیر چاقی مادر در دوران بارداری بر فلج مغزی کودک در مقایسه با سایر فاکتورهای خطر، اندک به نظر می آید، اما با توجه به این که نسبت زیادی از خانم ها به اضافه وزن در بارداری یا چاقی در بارداری در سرتاسر دنیا دچارند، این موضوع اهمیت پیدا می کند.

بنا بر تعریف مرکز کنترل و یشگیری از بیماری ها، فلج مغزی به مجموعی از اختلالات اطلاق می شود که بر توانایی حرکت کردن، حفظ تعادل و وضعیت، تاثیر می گذارد و اختلال حرکتی شایعی در بین کودکان محسوب می شود. این شرایط ناشی از رشد غیرنرمال مغز و یا آسیب به روند رشد مغز در کودکان می باشد که بر کنترل ماهیچه ها تاثیر می گذارد.

خیلی از افراد مبتلا به فلج مغزی دچار سایر مشکلات مانند ناتوانی فکری، تشنج، اختلال در بینایی و شنوایی و سخن گفتن، هم چنین تغییر در ستون فقرات و یا مشکلاتی در مفاصل هستند.

اضافه وزن و چاقی در اوایل بارداری می تواند ریسک مجموعی از مشکلات را افزایش دهد هم چنین می تواند تاثیرات مخربی بر سلامت مادر و فرزند داشته باشد.

به گفته ویلامور برخی تحقیقات نشان می دهد که از دست دادن وزن قبل از بارداری می تواند برخی از این خطرات را کاهش دهد. او ادامه داد اگر چه ما نمی دانیم چطور اضافه وزن مادر با فلج مغزی کودک ارتباط دارد اما کم کردن وزن قبل از بارداری در خانم های دچار اضافه وزن یا چاقی می تواند منافعی را برای آنها در طول بارداری و بعد از آن به همراه داشته باشد.

یکی از متخصصین زنان نیز با او موافق بود.

دکتر شیبان دولان مشاور پزشکی در March of Dimes عنوان کرد شواهد زیادی در مورد نتایج چاقی و یا اضافه وزن در دست است. همه داده ها به یک موضوع واحد اشاره دارد، که وزن سالم قبل از بارداری و اضافه وزن مناسب در طول بارداری از اهمیت و الویت برخوردار است. 

در این تحقیق ویلامور و همکارانش داده های بیش از 1.4 میلیون کودک متولد شده در سوئد از سال های 1997 تا 2011 را جمع آوری کردند بیش از 3000 کودک در نهایت به فلج مغزی دچار شدند.

71 درصد همه موارد ابتلا به فلج مغزی، نوزادانی بودند که دوره بارداری در مورد آنها کامل بود و ارتباط بین وزن مادر و فلج مغزی به لحاظ آماری معنی دار بود. اما در مورد نوازدان نارس این آمار معنی دار نبود.

حدود 45 درصد ارتباط بین وزن مادر در بارداری و فلج مغزی در نوزادان غیر نارس در نوزادانی دیده شد که دچار مشکلات تنفسی بودند.

این گزارش در هفت مارچ در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا منتشر شد.

بنا به گفته دکتر دیوید روی مدیر اجرایی مرکز فلج مغزی واینبرگ در دانشگاه کلمبیا در نیویورک، حدود 30 تا 40 درصد فلج مغزی کودکان، ژنتیکی است.

اما او افزود فاکتورهای محیطی مربوط به چاقی مادر در بارداری مانند فشار خون بالا، دیابت و ناهنجاری های هورمونی نیز می تواند در این میان دخالت داشته باشد.

او توضیح داد مادامی که قصد بارداری دارید باید توجه داشته باشید وزن خود را در محدوده سالمی نگاه دارید و از مصرف سیگار و الکل خودداری کنید و به طور مستمر ورزش کنید.

او تاکید کرد زمان کاهش وزن قبل از بارداری می باشد.

او ادامه داد این ایده خوبی نیست که بعد از بارداری به فکر کم کردن وزن باشید، شما باید قبل از باردار شدن بهترین و مناسب ترین تناسب را به دست بیاورید.

تاریخ انتشار: 1396/01/04
تهیه شده: دپارتمان تخصصی ترجمه دُروانا
برگرفته از: وبسایت http://www.Drugs.com
منبع: وبسایت http://www.Healthday.com
برچسب‌ها

مطالب زیر را بخوانید

درباره دُروانا

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا)
وبسایت دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.
از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.
با دروانا همراه شوید.

موضوعات ویژه