هیرشپرونگ یا Hirschsprung شرایطی است که بر روده بزرگ (کولون) تاثیر می گذارد و منجر به مشکلاتی در خروج مدفوع می شود. این شرایط به هنگام تولد مشخص می شود و مادرزادی است. علایم هیرشپرونگ متغیر است و بستگی به شدت شرایط دارد. انجام جراحی به منظور برداشتن بخشی از کولون بیمار اساس درمان هیرشپرونگ را تشکیل می دهد. بعد از عمل هیرشپرونگ اغلب کودکان قادرند مدفوع خود را به طور نرمال دفع کنند اگرچه برخی کودکان ممکن است ابتدا به اسهال دچار شوند.
بیماری گاستروانتریت ویروسی یا آنفلوانزای معده نوعی بیماری ویروسی می باشد. علائم گاستروانتریت ویروسی معمولا یک تا دو روز به طول می انجامد اما در برخی موارد ممکن است تا ده روز نیز ادامه داشته باشد. عمده ترین عارضه ناشی از گاستروانتریت ویروسی دهیدراته شدن می باشد. گاستروانتریت ویروسی یا آنفولانزای معده در کودکان شایع تر می باشد. پیشگیری از دهیدراسیون عمده ترین درمان گاستروانتریت ویروسی را تشکیل می دهد.
سندرم استفراغ دوره ای با اپیزودهایی از استفراغ شدید مشخص می شود که علت معلومی ندارد. علائم سندرم استفراغ دوره ای اغلب در کودکان 3 تا 7 سال مشخص می شود. سندرم استفراغ گردشی به سختی تشخیص داده می شود؛ زیرا استفراغ مکرر می تواند دلایل دیگری داشته باشد. دهیدراتاسیون و آسیب به لوله گوارشی از عمده ترین عوارض سندرم استفراغ دوره ای محسوب می شود. درمانی برای سندرم استفراغ گردشی وجود ندارد. کودکان اغلب با رسیدن به دوران بلوغ دیگر علائمی از استفراغ را تجربه نمی کنند.
بیماری سلیاک که به آن بیماری اسپروی سلیاک نیز گفته می شود نوعی واکنش ایمنی به گلوتن مصرف شده می باشد که در غلاتی مانند گندم، جو و چاودار موجود است. گلوتن در مبتلایان به بیماری سلیاک منجر به ایجاد پاسخ در روده کوچک می شود. برخی از علایم سلیاک عبارت است از اسهال، خستگی، ضعف، کاهش وزن، نفخ و آنمی. بیماری سلیاک در کودکان می تواند سوء جذب ایجاد کند. بیماری سلیاک درمانی ندارد اما رژیم غذایی فاقد گلوتن می تواند به کنترل علائم بیماری سلیاک کمک کند.