مشکلات جفت در بارداری: علائمی مانند خونریزی واژینال می تواند از علایم مشکلات جفت در بارداری محسوب شود. برای پیشگیری از آسیب به ساختار جفت می توانید به فاکتورهایی مانند عدم استفاده از سیگار و کنترل فشار خون در دوران بارداری توجه کنید. 

دروانا: 

 مشکلات جفت در بارداری

جفت ارگانی است که داخل رحم در دوران بارداری تشکیل می شود. ساختار جفت می تواند اکسیژن و غذا رسانی به جنین در حال رشد را تقویت کند، از طرفی به دفع مواد زائد تولید شده در بدن جنین در حال رشد می انجامد. جفت به دیواره رحم متصل شده و بند ناف از آن آویزان می گردد. در اغلب بارداری ها جفت به بالا یا کنار رحم متصل می گردد.

بروز علائم زیر می تواند نشان دهنده وجود مشکلی در ساختار جفت باشد (مشکلات جفت). در صورت بروز هر یک از موارد ذکر شده فورا با پزشک خود تماس بگیرید:

  • خونریزی واژینال
  • درد در ناحیه شکم
  • کمر درد شدید
  • انقباضات رحمی سریع
  • بروز تصادف یا حادثه ای که منجر به آسیب به شکم شود.

لازم به ذکر است که اغلب مشکلات جفت در بارداری قابل پیشگیری نمی باشد. اما با انجام برخی اقدامات ساده می توان احتمال داشتن بارداری موفق را تقویت کرد. بنابراین برای کاهش مشکلات و عوارض ناشی از جفت یا اختلالات جفت توجه به موارد زیر موثر خواهد بود:

  • در طول دوران بارداری به طور منظم با پزشک خود در ارتباط باشید.
  • در صورت ابتلا به مشکلاتی مانند فشار خون بالا در دوران بارداری، با اقدام و پیگیری های مناسب آن را تحت کنترل در آورید.
  • در طول دوران بارداری از مصرف مواد مخدر و سیگار دوری کنید.
  • قبل از تصمیم گیری برای انجام زایمان سزارین با پزشک مشورت کنید
  • اگر در بارداری های گذشته در جفت دچار مشکلاتی شده اید و اگر قصد بارداری مجدد دارید با پزشک در مورد راههایی مشورت کنید تا احتمال بروز مجدد آن عوارض در شما کاهش یابد.
  • اگر در رحم خود سابقه جراحی دارید پزشک خود را در جریان قرار دهید.

به خاطر داشته باشید که انجام مانیتورینگ منظم در طول دوران بارداری می تواند احتمال بروز عوارض و مشکلات جفت را در شما کاهش دهد.

خروج جفت در زایمان

و اما جفت چگونه از بدن خارج می گردد. اگر شما زایمان واژینال داشته باشید، خروج جفت در زایمان طبیعی از طریق واژن می باشد و این فرایند به عنوان مرحله سوم وضع حمل شناخته می شود. بعد از زایمان ممکن است احساس انقباضات خفیفی را داشته باشید. پزشک ممکن است رحم را ماساژ داده تا آن را ترغیب به جمع شدن و پس زدن جفت کند. ممکن است از شما خواسته شود تا یک بار دیگر فشار وارد سازید تا به خارج شدن جفت کمک کنید. بنابراین راه دفع باقیمانده جفت فشار و انقباضاتی است که برای خروج جفت صورت می پذیرد. جفت توام با جریان خونی اندک از بدن خارج می گردد. فرایند خارج سازی جفت زمانی در حدود پنج دقیقه خواهد برد. در برخی موارد ممکن است این فرایند تا سی دقیقه نیز به طول انجامد. در طی انجام سزارین نیز پزشک در طول جراحی جفت را از رحم جدا خواهد ساخت.

پزشک معاینه خواهد کرد تا از خارج شدن کامل جفت اطمینان حاصل کند. ذرات باقی مانده جفت باید از رحم خارج شود؛ زیرا در آن صورت احتمال بروز خونریزی و عفونت وجود خواهد داشت. بنابراین خونریزی و عفونت می تواند از علایم جفت ماندگی محسوب شود. در صورتی که تمایل داشته باشید می توانید از پزشک خود بخواهید تا جفت را به شما نشان دهد. در برخی فرهنگ ها خانواده ها جفت را دریافت و آن را در محلی مانند گوشه ای از حیاط دفن می کنند. همچنین خوردن جفت جنین نیز در برخی دیگر از فرهنگ ها مرسوم می باشد.  

اگر سوالی درمورد تشکیل ساختار جفت و یا مشکلات جفت در بارداری (اختلالات جفت) دارید آن را با پزشک خود در میان سازید. پزشک می تواند شما را در درک بهتر عملکرد ساختار جفت یاری کند

دکتر زهرا زارعیان

دکتر زهرا زارعیان

جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی
سرکار خانم دكتر زهرا زارعيان جهرمی، جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی دارای فلوشیپ نازایی و IVF و گواهینامه لاپاراسکوپی و سونوگرافی می باشند. همچنین خانم دكتر زارعيان عضو انجمن باروری و ناباروری زنان ایران هستند.
 
تایید شده توسط دکتر زهرا زارعیان
برگرفته از: وبسایت https://www.mayoclinic.org

درباره دُروانا

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا)
وبسایت دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.
از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.
با دروانا همراه شوید.

موضوعات ویژه