یافته های جدید در دانمارک نشان می دهد مادرانی که پس از زایمان به افسردگی دچار می شوند، در زایمان های بعدی نیز در خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان قرار دارند. تغییرات هورمونی پس از زایمان و اختلال در خواب مادر به عنوان دلایل احتمالی دخیل مطرح شده اند. هم چنین  به نظر می رسد دلایل زمینه ای در ابتلا به افسردگی پس از زایمان در افراد نقشی داشته باشد.

دروانا:

خانم هایی که از افسردگی پس از زایمان رنج می برند در بارداری های آینده بیشتر در خطر عود آن قرار دارند. این یافته بر اساس تحقیق جدیدی در دانمارک به دست آمده است.

بنا به گزارش محققین، احتمال وقوع افسردگی پس از زایمان برای مادرانی که بعد از زایمان به این اختلال دچار شده اند در بارداری های بعدی  27 تا 46 برابر بیشتر است.

به گفته Marie-Louise Rasmussen متخصص اپیدمیولوژیست در کپنهاگ این نتایج نشان می دهد خانم هایی که سابقه ابتلا به افسردگی پس از زایمان را در گذشته داشته اند باید خودشان را برای بارداری های بعدی آماده کنند.

استفاده از آنتی دپرشنت ها یا سایکوتراپی می تواند تا حد زیادی کمک کننده باشد.

Rasmussen اظهار داشت به لحاظ تئوری سایکوتراپی بسیارارجحیت دارد اما همیشه کافی نیست هم چنین همیشه در دسترس نیز نمی باشد. اغلب پزشکان در این شرایط از داروهای آنتی دپرشنت استفاده می کنند.

محققین دریافتند در اغلب موارد خانم ها می توانند انتظار داشته باشند که ظرف یک سال علائم افسردگی پس از زایمان برطرف می شود.

دکتر James Murrough مسئول برنامه های اختلالالات اضطرابی و خلقی در Mount Sinai واقع در نیویورک اظهار داشت بر اساس این داده ها ما فکر می کنیم اغلب خانم هایی که درمان را دریافت می کنند، افسردگی شان ظرف شش ماه یا کمتر برطرف و درمان می شود.

بر اساس آن چه که موسسه ملی سلامت روانی آمریکا عنوان می کند افسردگی پس از زایمان عموما در روزهای زایمان مادران را درگیر می کند اگرچه ممکن است برخی اوقات افسردگی در طول دوران بارداری ایجاد شود. این موسسه هم چنین عنوان می کند شیمی مغز در اثر نوسانات هورمونی بعد از زایمان تغییر می کند و این تغییر در ایجاد افسردگی پس از زایمان نقش دارد، اگر چه محرومیت از خواب که اغلب بعد از تولد فرزند در مادران ایجاد می شود نیز می تواند در این میان دخیل باشد.

بر اساس آن چه که موسسه سلامت روانی مطرح می کند علائم افسردگی پس از زایمان می تواند شامل احساس ناراحتی و نا امیدی، گریه مکرر، اضطراب، تغییرات خلقی، تغییر در خواب یا الگوهای تغذیه، دشواری در تمرکز، خشم  و از دست دادن علاقه نسبت به فعالیت هایی که معمولا برای فرد لذت بخش بوده است  باشد.

مادر مبتلا به افسردگی پس از زایمان ممکن است از دوستان و خانواده دوری جوید و در برقراری پیوند عاطفی با فرزندش مشکل داشته باشد.

Rasmussen و همکارانش در این تحقیق تخمین بهتری از احتمال ابتلا به افسردگی پس از زایمان را در خانم هایی فراهم کردند که در دوران بارداری قرار داشتند.

به گفته  Rasmussen افسردگی پس از زایمان بیماری است که باید با عشق، وابستگی و پیوند درمان شود. این نکته مخصوصا در خانم هایی صادق است که تجربه قبلی در ابتلا به بیماری های روانی ندارند.

محققین داده های ثبت شده در مرکز دانمارک را مورد آنالیز قرار دادند. در این بررسی داده های بیش از 457000 خانم بررسی گردید که فرزند اول آن ها در سال های 1996 تا 2013 به دنیا امده بود و این افراد سابقه قبلی در ابتلا به  افسردگی نداشتند.

محققین داده های پزشکی را به لحاظ وجود علائم افسردگی پس از زایمان بررسی کردند، هم چنین به این نکته نیز توجه کردند آیا این خانم ها از آنتی دپرشنت های نسخه ای استفاده می کرده اند یا ظرف شش ماه بعد از زایمان به دنبال درمان افسردگی بودند یا خیر.

بنا به گفته محققین حدود یک نفر از هر 200 خانم علائم افسردگی پس از زایمان را تجربه کرده بودند. نتایج نشان داد در طول یک سال تنها 28 درصد این خانم ها درمان شدند. در طول چهار سال بعدی این تعداد به پنج درصد رسید.

احتمال ایجاد افسردگی پس از زایمان در زایمان های بعدی برای خانم های که به دنبال زایمان اول از انتی دپرشنت ها استفاده کرده بودند 15 درصد و برای خانم هایی که در بیمارستان به دنبال درمان افسردگی بودند 21 درصد بود. به طور کلی احتمال ایجاد افسردگی پس از زایمان در این خانم ها در مقایسه با خانم هایی که در زایمان اول شان  به افسردگی پس از زایمان دچار نبودند 27 تا 46 برابر بیشتر بود.

Murrough عنوان داشت افزایش ریسک ابتلا به افسردگی پس از زایمان در خانم هایی که تجربه ابتلا به آن را داشته اند نشان می دهد دلیل زمینه ای در ابتلا به افسردگی در این افراد وجود دارد. به عبارتی این امر تصادفی نیست. اگر شما قبلا به افسردگی دچار شده باشید دوباره به آن مبتلا خواهید شد.

این تحقیق جدید در تاریه 26 ام سپتامبر در ژورنال PLOS Medicine به چاپ رسید.

برگرفته از: وبسایت http://www.Drugs.com

مطالب زیر را بخوانید

درباره دُروانا

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا)
وبسایت دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.
از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.
با دروانا همراه شوید.

موضوعات ویژه