علت اصلی کمر درد در دوران بارداری کشش و آسیب به ماهیچه های کمر است. همان طور که بارداری پیش می رود رحم شما سنگین تر می شود. از آن جایی که این افزایش وزن در بخش جلوی بدن شما است، شما به طور طبیعی به جلو خم می شوید. برای حفظ تعادل، وضعیت بدنی شما نغییر می کند. در نتیجه شما به سمت عقب تکیه می دهید و این سبب می شود که ماهیچه های کمر شما سخت تر کار کند. این کشیدگی بیش از حد می تواند منجر به درد، کوفتگی و سفتی شود.

دروانا: 

علت کمر درد دوران بارداری و راه های جلوگیری از کمر درد در دوران بارداری

  1. علت کمر درد در دوران بارداری چست؟
  2. عضلات کمر در حین بارداری چگونه آسیب می بیند؟
  3. چطور ضعف عضلات شکمی در بارداری بر کمر تاثیر می گذارد؟
  4. نقش هورمون های بارداری در کمر درد دوران بارداری چیست؟
  5. راه های جلوگیری از کمر درد دوران بارداری چیست؟
  6. راه های کاهش کمر درد در دوران بارداری چیست؟
  7. چه وقت باید در مورد کمر درد دوران بارداری با پزشک صحبت نمود؟
  8. واژه نامه

علت کمر درد در دوران بارداری چست؟

برخی از تغییرات زیر در طول دوران بارداری می تواند منجر به کمر درد دوران بارداری شود که این تغییرات علت اصلی کمر درد در دوران بارداری هستند:

  • کشیدگی عضلات کمر می تواند باعث کمر درد در دوران بارداری شود.
  • ضعف ماهیچه های شکمی یکی دیگر از عوامل مهم در کمردرد دوران بارداری است.
  • هورمون های بارداری هم در کمر درد دوران بارداری نقش دارند.

عضلات کمر در حین بارداری چگونه آسیب می بیند؟

علت اصلی کمر درد در دوران بارداری کشش و آسیب به ماهیچه های کمر است. همان طور که بارداری پیش می رود رحم شما سنگین تر می شود. از آن جایی که این افزایش وزن در بخش جلوی بدن شما است، شما به طور طبیعی به جلو خم می شوید. برای حفظ تعادل، وضعیت بدنی شما نغییر می کند. در نتیجه شما به سمت عقب تکیه می دهید و این سبب می شود که ماهیچه های کمر شما سخت تر کار کند. این کشیدگی بیش از حد می تواند منجر به درد، کوفتگی و سفتی شود.

چطور ضعف عضلات شکمی در بارداری بر کمر تاثیر می گذارد؟

ماهیچه های شکمی شما از ستون مهره ها محافظت می کنند و نقش مهمی در سلامت کمر شما ایفا می کنند. در طول بارداری ماهیچه های شکمی کشیده شده و تضعیف می شوند. این تغییرات می تواند ریسک آسیب به ستون مهره های شما را در حین ورزش افزایش دهد.

نقش هورمون های بارداری در کمر درد دوران بارداری چیست؟

جهت آمادگی برای زایمان، هورمونی آزاد می شود که رباط مفاصل را در ناحیه لگن، ریلکس می کند، این امر سبب می شود مفاصل منعطف تر از قبل شود اما می تواند در صورت تحرک بیش از حد مفاصل منجر به کمردرد شود.

راه های جلوگیری از کمر درد دوران بارداری چیست؟

برای کمک به پیشگیری از کمر درد در دوران بارداری باید نسبت به وضعیت نشستن، ایستادن و حرکت خود آگاه باشید. در این جا نکاتی وجود دارد که می تواند به شما کمک نماید:

  • کفشی با قوس مناسب بپوشید. کفش های تخت چندان مناسب نیستند مگر آن که قوس مناسبی در آن ها ایجاد شود. کفش هایی با پاشته خیلی بلند تعادل شما را بیشتر به جلو تغییر می دهد و احتمال افتادن شما نیز افزایش می یابد.
  • از تشک محکم استفاده نمائید، این تشک شما را از کمردرد در دوران بارداری محافظت خواهد کرد.
  • برای برداشتن اشیاء سعی کنید از ناحیه کمر دولا نشوید، به روی زانو خم شوید و کمرتان را صاف نگه دارید.
  • روی صندلی با پشتی مناسب بنشینید یا این که از متکا کوچکی در بخش پایینی کمرتان استفاده کنید. دستگاه های مخصوصی به نام محافظ کمری در بازار وجود دارند که می توانید آن را تهیه و استفاده نمائید.
  • سعی کنید به هنگام خواب به پهلو بخوابید و یک یا دو بالش بین پاها و زیر شکم خود قرار دهید.

راه های کاهش کمر درد در دوران بارداری چیست؟

با ورزش منظم می توان کمر درد را کاهش داد. برای تقویت و قدرت ماهیچه هایی که از کمر و پاهای شما محافظت می کنند ورزش های خاصی وجود دارد که می توانید آنها را انجام دهید همچنین موقعیت مناسب بدن تان را حفظ کنید. این ورزش ها نه تنها به کاهش کمردرد کمک می کند بلکه شما را برای زایمان نیز آماده می کند. همچنین می توانیدبرای کاهش کمر درد از گرم کردن و یا سرد کردن ناحیه دردناک نیز استفاده نمائید.

چه وقت باید در مورد کمر درد دوران بارداری با پزشک صحبت نمود؟

اگر کمر درد شما بسیار شدید باشد و یا بیش از دو هفته ادامه داشته باشد باید با پزشک تان صخبت نمائید. کمردرد می تواند علامتی از زایمان زودرس باشد همچنین می تواند نشانه ای از عفونت در مسیر ادراری باشد.

اگر علاوه بر کمر درد، تب داشتید و یا به هنگام ادرار دچار سوزش شدید و یا این که دچار خونریزی واژینال شدید، حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

واژه نامه

  • هورمون ها: موادی که در بدن توسط سلول ها و یا ارگان هایی تولید می شود که عملکرد سلول ها و یا ارگان را کنترل می کنند، برای مثال استروژن هورمونی است که عملکرد ارگان جنسی زنانه را کنترل می کند.
  • رباط: بافتی که استخوان ها را بهم متصل کرده و یا ارگان های درونی بزرگ را محافظت می کند.
  • رحم: ارگانی ماهیچه ای که در لگن زنان قرار دارد و در طول بارداری جنین در آن رشد کرده و تغذیه می شود.

اگر در این مورد پرسش بیشتری دارید با متخصص زنان و زایمان خود تماس حاصل فرمائید.

دکتر بهناز محبتیان

دکتر بهناز محبتیان

جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی
سرکار خانم دكتر بهناز محبتيان، جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی از دانشگاه علوم پزشکی ایران دارای بیش از 8 سال سابقه تخصصی پزشکی در حوزه سلامت زنان می باشند.
 
تایید شده: توسط دکتر بهناز محبتیان
برگرفته از: وبسایت https://www.acog.org

درباره دُروانا

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا)
وبسایت دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.
از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.
با دروانا همراه شوید.

موضوعات ویژه