پرسش و پاسخ اختصاصی سایت دروانا از دکتر مینا اکرمی جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی، آیا فلوکستین می تواند به افسردگی پیش از قاعدگی کمک کند؟

دکتر مینا اکرمی

جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی
سرکار خانم دکتر مینا اکرمی دارای بورد تخصصی در رشته زنان، زایمان و نازایی از دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشند. همچنین خانم دکتر اکرمی عضو انجمن علمی جراحان زنان و زایمان البرز و انجمن جراحان زنان و زایمان تهران هستند.
 

پرسش سایت دُروانا:

خانمی که قبل از پریود دچار حملات شدید افسردگی می شود.

1. آیا فلوکستین می تواند به افسردگی پیش از قاعدگی کمک کند؟

2. چه دوزی از فلوکستین معمولا برای درمان این شرایط توصیه می شود؟

پاسخ دکتر مینا اکرمی:

فلوکستین مهارکننده انتخابی در بازجذب سروتونین می باشد و انتخاب خوبی برای درمان سندرم پیش از قاعدگی (PMS) و اختلالات ملال آور قبل از قاعدگی (PMDD) محسوب می شود. در حقیقت اغلب پزشکان این داروها را در خط اول درمانی خود لحاظ می کنند. تحقیقات نشان داده است که  همه داروهای این دسته به یک اندازه موثر می باشد.

این داروها می تواند روزانه و یا در نیمه دوم (فاز لوتئال) چرخه قاعدگی مصرف شود یعنی زمانی که تخمک گذاری آغاز می شود (معمولا روز چهاردهم از چرخه قاعدگی شما) و مصرف آن با شروع پریود متوقف می شود، مگر آن که علائم در دوران پریود نیز ادامه داشته باشد. اگر دوز اولیه که معمولا 10 تا 20 میلی گرم می باشد عمل نکند، دوز فلوکستین را افزایش خواهیم داد. شما باید به اندازه چند چرخه صبر کنید تا ببینید آیا دارو با این دوز عمل می کند یا خیر. برخی خانم ها به یک نوع از داروهای این دسته ممکن است پاسخ ندهند و شاید لازم باشد داروی دیگری از همین دسته را امتحان کنند، بنابراین اگر بعد از تنظیم دوز و گذراندن زمان کافی یک دارو از این دسته اثر نکرد قطعا می تواند دارویی دیگر از همین دسته را امتحان کرد.

همچنین خانم دکتر اکرمی اضافه کردند که عوارض جانبی ناشی از مصرف این دسته از داروها شایع و عبارت است از تهوع، عصبانیت و سردرد. این داروها می تواند میل جنسی را کاهش دهد و بر توانایی داشتن ارگاسم تاثیر بگذارد. برخی اوقات مصرف این داروها در فاز لوتئال عوارض جانبی آن را محدود می کند و آن را قابل تحمل تر می کند اما در مورد برخی خانم ها ممکن است مصرف دارو در فاز لوتئال برایشان در مقایسه با مصرف روزانه کافی نباشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر، دریافت مشاوره پزشکی و درمان بیماری خود به متخصصین مربوطه مراجعه نموده و از خود درمانی و یا مصرف دارو ها بدون تایید پزشک معالج خودداری نمایید

درباره دُروانا

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا)
وبسایت دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.
از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.
با دروانا همراه شوید.

موضوعات ویژه